راهنمای خرید دوربین مداربسته


راهنمای خرید سیستم دوربین مداربسته


تصور کنید که برای منزل ، محل کار ، انبار و امثالهم بنا به هر دلیلی نیاز به مانیتورینگ لحظه‌ای دارید. با وجود تنوع بسیار زیاد دوربین‌های مداربسته، برندها، کیفیت‌ها و قیمت‌های مختلف چگونه می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب نمایید؟برای تجربه یک خرید خوب در این زمینه بهتر است اطلاعات و شناخت پایه‌ای از انواع دوربین‌های مداربسته و ویژگی‌های بارز هر مدل مانند قابلیت دید در شب، تکنولوژی و برند سازنده آن داشته باشید. در این مقاله توضیحات کامل و جامعی در ارتباط با انواع دوربین‌های مداربسته و لوازم جانبی آن‌ها برای انتخاب درست‌تر سیستم‌های امنیتی داده شده است.

مواردی که در تهیه یک دوربین مداربسته باید در نظر گرفت:

1. نیازسنجی جهت خرید دوربین مداربسته ارزان و مناسب
2. انتخاب نوع دوربین مداربسته
3. نوع و کیفیت چیپ تصویر دوربین مداربسته
4. تشخیص میزان نور محیط جهت خرید دوربین مداربسته مناسب
5. رزولوشن دوربین مداربسته
6. انتخاب نمایشگر برای سیستم نظارت تصویر دوربین مداربسته
7. خرید دستگاه DVR جهت ضبط تصویر دوربین مداربسته

دو نوع سیستم مداربسته آنالوگ و دیجیتال داریم که تجهیزات متفاوتی دارند که به شرح ذیل است:

سيستم مداربسته آنالوگ

دوربين مداربسته آنالوگ: تصاوير را دريافت کرده و براي دستگاه DVR مي‌فرستد.
دستگاه ضبط DVR: دستگاه DVR وظيفه دريافت، آناليز، ذخيره‌سازی و ارسال تصاوير به نمايشگر را برعهده دارد.
نمايشگر: نمايشگر تصاوير را از DVR دريافت کرده و نمايش می‌دهد. اين نمايشگر می‌تواند تلويزيون يا مانيتور باشد.
هارد ديسک: هارد ديسک در دستگاه DVR نصب می‌شود و امکان ضبط تصاوير را به‌وجود می‌آورد.
منبع تغذيه يا آداپتور: دوربين‌های مداربسته معمولا 12 ولتی هستند. برای تبديل برق شهر (220ولت) به برق 12 ولت بايد از آداپتور يا منبع تغذيه با جريان مناسب استفاده کرد.
کابل تصوير RG59: کابل RG59 دسته‌ای از کابل‌های کواکسيال است که در سيستم‌های مداربسته برای انتقال تصاوير دوربين مورد استفاده قرار می‌گيرد.
کابل يا سيم برق: از سيم و کابل برق برای تغذيه دوربين استفاده می‌شود.
فيش و اتصالات: فيش و اتصالات برای ارتباط کابل‌ها با تجهيزات مورد استفاده قرار می‌گيرد.

سيستم مداربسته شبکه

دوربين مداربسته شبکه: دوربين مداربسته تحت شبکه تصاوير را دريافت کرده و اطلاعات آن‌ها را تحت پروتکل‌های استاندارد وارد شبکه می‌کند.
دستگاه ضبط NVR يا سرور: در سيستم شبکه شما می‌توانيد براي ضبط تصاوير از NVR یا يک سرور و يا حتی کامپيوتر نيز استفاده کنيد.
نمايشگر: نمايشگر به سرور يا NVR متصل شده و تصاوير دوربين‌های مداربسته را نشان می‌دهد.
هارد ديسک: هارد ديسک در سرور يا NVR نصب شده و وظيفه ضبط تصاوير را بر عهده دارد. در سيستم شبکه به علت کيفيت بالای تصاوير بايد از هارد با ظرفیت بيشتری استفاده کرد.
منبع تغذيه يا آداپتور: در صورتی‌که سيستم شبکه طراحی شده POE نباشد شما بايد براي تغذيه دوربين‌ها از آداپتور يا منبع تغذيه استفاده کنيد.
سوئيچ: سوئيچ‌ها به نوعی نقش انشعاب را در شبکه‌های کامپيوتری دارند و در سيستم‌های مداربسته شبکه هم به‌طور گسترده‌ای کاربرد دارند.
کابل شبکه: وظيفه اتصال دوربين‌های شبکه به سوئيچ و دستگاه ضبط کننده را بر عهده دارد.
کابل يا سيم برق: در صورت POE نبودن سيستم شبکه، براي اتصال دوربين‌های شبکه به برق مورد استفاده قرار می‌گيرد.
سوکت و اتصالات: براي اتصال کابل‌ها به تجهيزات شبکه مورد استفاده قرار می‌گيرد.

موارد استفاده از دوربین مداربسته در اماکن مختلف عبارتند از:

سازمان‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای ، مغازه‌ها اعم از بوتیک، آرایشگاه، سوپر مارکت، کافه، رستوران ، طلا فروشی ، نمایشگاه خودرو ، داروخانه ، کلینیک ، مطب ، کارخانه ، سوله ، تولیدی

لوازم جانبی مورد نیاز طراحی و پیاده‌سازی دوربین‌های مداربسته:

از مهمترین لوازم جانبی دوربین‌های مداربسته می‌توان به کابل RG59-آدابتورA1ویا A2آمپر –آدابتور مرکزی-فیش BNC-سیم برق-فیش نری ادابتور-فیش مادگی ادابتور-پایه-لنز-جعبه تقسیم و…اشاره کرد.اگر در نصب و اجرا دوربین‌های مداربسته از لوازم جانبی با کیفیت و مرغوب استفاده کنیم می‌توانیم با کیفیت بیشتر و عمر طولانی تر اجزا تشکیل‌دهنده تصویر روبه‌رو شویم.

UPS برای دوربین مداربسته:

یو پی اس یا همان برق اضطراری: در هنگام وصل برق، باتری یو پی اس شارژ می‌شود تا در هنگام قطع برق از دشارژ باتری استفاده شود و تصاویر دوربین‌های خود را از دست ندهیم. همچنین در مواقعی که سارقان ابتدا اقدام به قطع برق و سپس دستبرد می‌کنند سیستم حفاظتی دوربین مداربسته دارای برق از طریق ups می‌باشد و رکورد انجام می‌شود در زمان قطع شدن برق یا نوسان برق,برق مورد نیاز را به‌صورت خودکار تامین می‌کند.نسبت تامین برق در تعداد دوربین‌ها مهم می‌باشد،برای تامین برق چهار دوربین با دستگاه DVR حدود ۵۰ وات توان مورد نیاز می‌باشد که حداقل باید از یک یو پی اس با توان ۶۰۰VA استفاده کرد.

کابل تصویر (RG59):

مغزی مس- شیلد آلومینیوم با روکش آلومینیومی
مغزی مس شیلد مس با روکش مسی : که این کابل به عنوان کابل مرغوب شناخته شده و در پروژه‌های عملی تست وبررسی شده است.این کابل افت تصویر خیلی کمتر نسبت به کابل‌های دیگر برخوردار است که همین امر موجب داشتن تصاویر با کیفیت می‌گردد.
کابل ترکیبی: کابل ترکیبی همان‌طور که از نامش آشکار است ترکیب شده از کابل تصویر و سیم برق است.این کابل باعث سیم‌کشی آسان و سریع‌تر خواهد شد،زیرا با ترکیب شدن کابل تصویر و برق به هم کمک زیادی به انجام شدن آن می‌کند اما عیبی که در این کابل وجود دارد همین به هم تابیده شدن کابل تصویر و سیم برق می‌باشد که در مسیرهای طولانی باعث ایجاد نویز در تصویر می‌شود. برای جلوگیری از این نویز در مسیرهای طولانی از کابل ار جی ۵۹ و سیم برق جداگانه استفاده می‌کنیم همچنین برای جلوگیری از پوسیدگی و از بین رفتن کابل‌ها در مسیر طولانی سیم برق و کابل تصویر بهتر است از لوله‌های فلکسی و یا لوله‌های ضد حریق برق را عبور دهیم .این امر علاوه بر جلوگیری از پوسیدگی سیم‌ها به دلیل شرایط جوی و آب و هوایی ، از گرفتن نویز در مسیرهایی که کابل فشار قوی و یا سیم‌های دیگری وجود دارند جداسازی کرده و باعث می‌شود تا به تصویر مطلوب برسیم.

انواع دوربین ها

دوربین امنیتی مدار بسته
دوربین‌های نظارتی در شکل‌ها، ابعاد و انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام برای استفاده در محیطی خاص، با ویژگی‌های مخصوص به خود ساخته شده‌اند. در ادامه‌ی مطلب راهنمای خرید دوربین مدار بسته، به معرفی این دوربین‌ها می‌پردازیم.

اطلاعات عمومی
در این بخش مشخصات اساسی یک دوربین و تاثیر آن بر عملکرد آن را بررسی می‌کنیم.
رزولوشن یا کیفیت تصویر دوربین آنالوگ به وسیله تعداد خطوط افقی تراشه سنسور که در دوربین فراهم می‌شود، اندازه‌گیری شده و آن را “TV lines of resolution” یا به اختصار TVL می‌نامند. مشخص است که هرچه عدد TVL بیشتر باشد، رزولوشن تصویر بالاتر بوده و کیفیت تصاویر بهتر می‌شود.
کیفیت تصویر استاندارد: 420TVL
کیفیت تصویر بالا: 700TVL
کیفیت تصویر بسیار بالا: 1000TVL

LEDهای مادون قرمز در دوربین‌های مداربسته ،امکان مشاهده مکان‌های تاریک را فراهم می‌کنند. این نورهای مادون قرمز به محیط پیرامون تابانده شده و انعکاس آن‌ها از سطوح موجود در محیط، توسط چیپ سنسور دوربین جمع‌آوری می‌شوند که این کار به دوربین اجازه می‌دهد تا وجود نور مرئی در محیط را تشخیص دهد. هر چه تعداد این LED ها بیشتر باشد، توانایی دوربین در شناسایی محیط‌های تاریک افزایش می‌یابد. پارامتر دیگری به نام Illumination Rage وجود دارد که به معنی حداکثر فاصله‌ای است که یک دوربین نظارتی می‌تواند اجسام را در تاریکی به تصویر بکشد.Vandal resistance بیانگر این است که آیا دوربین توسط یک قاب فلزی یا پلاستیکی مستحکم تقویت شده است یا نه. معمولا اگر یک دزد حرفه‌ای قصد دستبرد زدن به منزل یا مغازه شما را داشته باشد، سعی می‌کند تا به دوربین‌های نظارتی و مداربسته‌ی شما آسیب برساند تا آن‌ها را از کار بندازد، بنابراین بهتر است دوربین شما در مقابل آسیب مقاوم باشد.

زوم، شیب و چرخش الکترونیکی (ePTZ)
دوربین‌های آنالوگ قدیمی هم قابلیت زوم دارند، ولی در این دوربین‌ها شما فقط می‌توانید به صورت زنده بر روی ویدیوها زوم کنید که این کار هم به کندی صورت می‌پذیرد.

با دوربین‌های megapixel IP، شما می‌توانید بر روی تصویر، هم به صورت لایو و هم برای تصاویری که قبلا ضبط شده‌اند زوم کنید، آن‌ها را بچرخانید و یا کج کنید. نرم افزار NVR به شما این امکان را می‌دهد که بر روی هر قسمتی از ویدیوی خود که دوست دارید زوم کنید. بنابراین صرف نظر از زمان ضبط ویدیو، می‌توانید تمامی جزئیات آن را مشاهده کنید.

پوشش بیشتر و عریض تر دوربین
یکی از دلایل محبوبیت بالای دوربین های megapixel IP، توانایی آن‌ها برای پوشش بیشتر منطقه روبه روی دوربین و ثبت جزئیات بیشتر توسط تنها یک دوربین است. تنها یک دوربین ۲ مگاپیکسلی IP می‌تواند مساحتی ۶ برابر بیشتر از یک دوربین آنالوگ را پوشش دهد. بنابراین برای پوشش منطقه‌ی مورد نظر، می‌توان از یک دوربین ۲ مگاپیکسلی IP به جای نصب ۶ دوربین آنالوگ استفاده کرد که این کار هزینه‌ی شما را به شدت کاهش خواهد داد.

این امر به‌خصوص برای دوربین‌های Fisheye IP که با لنزهای دوربین Fisheye خاص عرضه می‌شوند، صادق است. این دوربین‌ها می‌توانند محیط پیرامونی را با دید ۳۶۰ درجه پوشش دهند و دارای مدل‌های ۵ مگاپیکسلی هستند که ثبت جزئیات توسط آن‌ها فوق‌العاده بالا است. یک دوربین fisheye IP می‌تواند به سادگی ۳۰۰۰ فوت مربع (حدود ۲۸۰ متر مربع) را پوشش دهد.

حساسیت به نور و لوکس (Lux)
در ادامه راهنمای خرید دوربین مداربسته، بهتر است تا با مفهوم لوکس آشنا شوید. حساسیت نوری یک دوربین با پارامتر لوکس اندازه‌گیری می‌شود. این پارامتر استاندارد به شما می‌گوید که توانایی دوربین در ثبت ویدیو از محیط‌های کم نور تا چه میزان است.اگر یک شمع روشن را در فاصله‌ی یک قدمی از یک شی قرار دهیم، نوری که از شمع به جسم می‌تابد در حدود ۱۰ لوکس است. البته این تعریف، یک تعریف عامیانه و غیررسمی برای واحد لوکس است. مقدار luminescent (درخشندگی) Lux سعی می‌کند تا رابطه انرژی در واحد سطح تابیده شده از یک سطح را به آن چیزی که چشم انسان درک می‌کند، مرتبط کند.

جدول زیر به شما کمک می کند تا درک بهتری از مفهوم لوکس پیدا کنید.
نور مستقیم خورشید ۱۰۰۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰۰ لوکس
روشنایی روز، بدون وجود نور مستقیم خورشید ۱۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ لوکس
آسمان ابری در هنگام ظهر ۱۰۰۰ لوکس
درون دفتر کار ۲۰۰ تا ۴۰۰ لوکس
روز بسیار تیره و تاریک ۱۰۰ لوکس
هوای گرگ و میش صبح زود یا عصر ۱۰ لوکس
تاریکی غروب آفتاب ۱ لوکس
ماه کامل در هنگام شب ۰٫۱ لوکس
شب‌های اول ماه قمری (یک چهارم ماه) ۰٫۰۱ لوکس
شب تاریک، بدون ماه ۰٫۰۰۱ لوکس
۱-دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین‌های مداربسته آنالوگ نسل قدیمی‌تر از سیستم‌های دوربین مداربسته هستند. مزیت اصلی دوربین آنالوگ، قیمت مناسب و ارزان آن است و بزرگترین عیب آن پایین بودن کیفیت تصویر این دوربین می‌باشد. همچنین در دوربین‌های آنالوگ طول دید در شب کم و تشخیص چهره توسط این دوربین‌ها تقریبا غیرممکن است.

-دوربین مداربسته HD:
در دوربین مداربسته HD ، با کیفیت بهتر نسبت به دوربین آنالوگ مواجه هستیم، از جمله کیفیت بالای رنگ -وضوح تصویر بهتر-تفکیک کنتراست ودید در شب بهتر. این سیستم دوربین دارای استاندارد تصویری 720P و 960P می‌باشد، به این معنی که رزولیشن تصویر1280x720 پیکسل و یا 1280x960ایجاد می‌کند. دوربین‌های حدود ۱مگا پیکسل.

-دوربین مداربسته AHD:
دوربین AHD دارای استاندارد p720 می‌باشد، به این معنی که رزولیشن تصویر۷۲۰×۱۲۸۰ پیکسل ایجاد می‌کند. دوربین‌های حدود ۱مگا پیکسل.

-دوربین مداربسته FULL HD:
از استانداردهای p1080 و بالاتر را به‌عنوان فول اچ دی می‌شناسند.دوربین‌های ۲مگا پیکسل و بالاتر .

-دوربین‌های تحت شبکه (IP):
این مدل دوربین IP خاص خود را در شبکه خواهد داشت.نصب دوربین‌های شبکه به مراتب پیچیده‌تر از مدل‌های دیگر دوربین‌های مداربسته می‌باشد.دوربین‌های تحت شبکه هم می‌تواند به صورت منبع تغذیه جداگانه و هم به صورت POEنصب گردد.دستگاه مرکزی دوربین های تحت شبکه NVR می‌باشد و سیم کشی این دوربین‌ها با کابل شبکه انجام می‌گیرد.

تفاوت دوربین مداربسته انالوگ و دیجیتال

این دو نوع دوربین مدار بسته از دو تکنولوژی متفاوت استفاده مینمایند. در دوربینهای آنالوگ تصاویر پردازش شده خود را از طریق کابل کواکسیال (آنتن) انتقال داده و کیفیت آنها بر اساس تیوی لاینTVLINE (خطوط افقی تشکیل دهنده تصویر بر روی صفحه تلویزیون) محاسبه میشود بطور مثال 480 تیوی لاین ولی در دوربینهای تحت شبکه IP CAMERA تصاویر را از طریق کابل شبکه کامپیوتری (دیجیتال) معمولاً کابل CAT5,6 انتقال داده و کیفیت آن بر اساس پیکسل محاسبه میشود به عنوان مثال 1.3 مگا پیکسل.

در ضمن دوربینهای آنالوگ CCTV جهت فرمان زوم ZOOM و یا گردش افقی یا عمودی هرکدام کابل مجزا باید کشیده شود در حالی که دوربینهای تحت شبکه IP CAMERA کلیه اطلاعات صدا، زوم، گردش عمودی و افقیPAN/TILT از طریق همان کابل شبکه انجام میپذیرد حتی در بعضی از مدلهای دوربین تحت شبکه ولتاژ مورد نیاز دوربین هم از طریق کابل شبکه به دوربین میرسد که POE خوانده می شود .

بزرگترین مزیت یک سیستم دوربین مداربسته مگاپیکسلی داشتن تصاویر با وضوح بسیار بالاتر است. امروزه دوربین‌های دیجیتال از 0.1 مگاپیکسل تا ۵ مگاپیکسل متغیر هستند و این وضوح توسط دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه (NVR) حفظ می‌شود. این بدین معنی است که هنگام پخش فیلم‌های ضبط شده و گرفتن عکس از آن، جزئیات دقیقی را خواهید دید. یک سیستم دوربین مدار بسته آنالوگ می‌تواند حداکثر ۷۰۰ TVL ایجاد کند که معادل حدود ۰.۴ مگاپیکسل است.
تکنولوژی قدیمی‌تر دستگاه‌های ضبط تصویر دیجیتال (DVR) بصورت CIF ضبط می‌کنند که حدود یک چهارم از جزئیاتی که از تلویریون‌های غیر اچ دی قدیمی دریافت می‌کردید را فراهم می‌کنند.

کابل کشی دوربین مداربسته : سیستم مداربسته آنالوگ و شبکه از نظر کابل کشی و نوع آن دارای تفاوت های زیادی می باشند. سیستم مداربسته شبکه تکنولوژی به مراتب پیشرفته تری نسبت به نوع آنالوگ دارد. در سیستم مداربسته تحت شبکه با استفاده از فیبر نوری محدودیتی در طول کابل کشی نمی باشد. ( البته با استفاده از مبدل می توان از فیبر نوری برای سیستم مداربسته آنالوگ هم استفاده کرد اما معمولا به دلیل هزینه های بالای پیاده سازی و کیفیت پایین این محصولات اینکار انجام نمی شود )

پیاده سازی دوربین مداربسته: تفاوت دیگر سیستم مداربسته آنالوگ و شبکه ,سادگی سیستم مداربسته آنالوگ در نصب و عیب یابی آن است. سیستم مداربسته تحت شبکه به دلیل نیاز به دانش شبکه و پیچیدگی های خاص خود در نصب و راه اندازی معمولا مورد استقبال نصاب های معمولی این سیستم ها قرار نمی گیرد.

قیمت های دوربین مداربسته : از تفاوت های دیگر دوربین مداربسته آنالوگ و شبکه تفاوت در قیمت و هزینه پیاده سازی آنها می باشد. دوربین های مداربسته شبکه قیمت خیلی بالاتری نسبت به دوربین مداربسته آنالوگ دارند و این تفاوت قیمت تا سه برابر یا حتی بیشتر هم می رسد, به همین دلیل هنوز هم در کارایی های معمولی از سیستم های مداربسته آنالوگ یا تکنولوژی های جایگزین جدید مثل AHD استفاده می شود.

کیفیت تصویر : از تفاوت های مهم دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه رزولوشن ( کیفیت ) تصویر آنها است. دوربین مداربسته آنالوگ دارای محدودیت کیفیت تا 1000 TVL( کمتر از 0.5 مگاپیکسل ) است, در صورتیکه دوربین مداربسته تحت شبکه محدودیتی در کیفیت تصویر ندارند و استفاده از دوربین های 1 تا 8 مگاپیکسل از این سیستم مداربسته متداول می باشد.

دوربین مداربسته بیسیم چیست ؟


دوربین بی سیم همانگونه که از نامش پیداست به دوربینی گفته می شود که برای انتقال اطلاعات مانند صدا و تصویر نیاز به هیچ کابل ( شامل کابل تصویر در سیستم مدار بسته آنالوگ یا کابل شبکه در سیستم مدار بسته IP ) ندارد و تصاویر را بصورت بی سیم و با استفاده از امواج به گیرنده ارسال می کند. در یک سیستم مدار بسته بی سیم هم دوربین و هم دستگاه ضبط NVR می تواند از نوع وایرلس باشد.
هر چند انتقال تصویر در دوربین های مداربسته بی سیم، بدون اتصال سیم انجام می گیرد، ولی این دوربین ها برای اتصال به منبع تغذیه الکتریکی از یک سیم استفاده می کنند. اگر بخواهید دوربین مداربسته اصلا سیم نداشته باشد، باید از نوع شارژی آن استفاده کنید. این نوع از دوربین های مداربسته مجهز به یک باتری هستند که به صورت دوره ای شارژ می شود.

دوربین مدار بسته وای فای یا بی سیم به علت عدم نیاز به کابل کشی، نصب آسان و کم هزینه ای دارد اما به علت تکنولوژی ساخت قیمت آن به نسبت دوربین های سیم دار بالاتر است. مزیت دیگر دوربین مداربسته بیسیم انعطاف پذیر بودن محل نصب آن است، این نوع از دوربین مداربسته در هر مکانی که امکان نصب دوربین معمولی نباشد، نصب می شود.

دو نوع فرستنده وجود دارد، آنالوگ و دیجیتال

دستگاه‌های آنالوگ یک رشته ثابت اطلاعات را ارسال می‌کنند. هر گیرنده‌ای که روی فرکانس فرستنده کار می‌کند، می‌تواند اطلاعات را دریافت کند. این به این معنی است که هرکسی که یک گیرنده پیشرفته داشته باشد می‌تواند اطلاعات را دریافت کند. این همینطور امکان تداخل را هم افزایش می‌دهد. اگر در یک محیط چند فرستنده وجود داشته باشد، قوی‌ترین سیگنال بر بقیه سیگنال‌های موجود غلبه کرده و آنها را از دور خارج می‌کند.

دوربین های وایرلس آنالوگ: این دسته از دوربین های وایرلس از سیگنال های انالوگ برای انتقال اطلاعات دوربین مداربسته استفاده می کنند. این سیگنال های به شدت تحت تاثیر نویزهای الکترومغناطیسی قرار میگیرند و از ثبات بالایی برخوردار نیستند.

دوربین بی سیم انالوگ از طریق تبدیل سیگنالهای تصاویر به سیگنال های رادیویی امکان انتقال انها را فراهم می اورد. خروجی فرکانسی این دوربین ها با توجه به برد آنها متفاوت است اما امروز استفاده از آنها تا حد زیادی محدود شده است.
دوربین های بی سیم آنالوگ در کنار سادگی و ارزان قیمت بودن اشکالات زیادی دارند که کاربرد انها را محدود می کند.
در مرحله اول سیگنال این دوربین ها به شدت به شرایط محیطی و نویزهای الکترومغناطیسی حساس است. در واقع در صورتی که موانع موجود در راه زیاد باشند یا شرایط جوی مرطوبی در محل وجود داشته باشد سیگنال دوربین به شدت افت خواهد کرد.
در مرحله دوم برندهای معتبر دوربین مداربسته امروزه کمتر تمایلی برای تولید این دسته از دوربین های نشان میدهند و متاسفانه تنها دوربین های بی سیم قابل دسترسی در بازار ایران دوربین های با برندهای ناشناخته است که معمولا عمر مفید بالایی نیز ندارند.

دوربین های وایرلس دیجیتال: این دسته از دوربین های وایرلس از تکنولوژی وای فای برای ارسال اطلاعات استفاده می کنند. این روش ارسال اطلاعات به مراتب با ثبات تر است و امکان استفاده از دوربین در شبکه های بی سیم را به وجود می آورد.دوربین هایی که از آنتن های وای فای برخوردارند خود دارای برد خیلی قوی ایی نمی باشند و برای به کار بردن این دوربین های بی سیم باید از آنتن های جداگانه دیجیتال برای استفاده ی حرفه ایی به کار برده شود.به طور کلی دوربین های مدار بسته بی سیم نسبت به دوربین های دیگر کاربرد محدود تری دارد زیرا از این دوربین ها ثبات کافی ندارند.
به دلیل هزینه کم نصب دوربین مداربسته وایرلس (از آنجایی که احتیاج به سیم و سیم‌کشی ندارد)، انعطاف زیاد برای نصب در یک شبکه موجود در یک محیط و امکان نصب در محیط‌هایی که امکان سیم‌کشی و نصب دوربین مداربسته نیست، هر روز به محبوبیت‌شان افزوده می‌شود. گذشته از استفاده آسان و دسترسی راحت، دوربین های مداربسته بی سیم از اینترنت بی سیم بهره برده و تصویری روان به کاربر ارائه می‌دهند.

در برخی از موقعیت ها امکان کابل کشی به دلایل مختلف وجود ندارد ، بر هم ریختن طراحی داخلی ساختمان ها، دشوار بودن مسیر کابل کشی ، استفاده از سیستم بصورت موقت ( در فضاهای استیجاری ) و… برخی از مثال هایی است که می توانیم از سیستم مدار بسته بی سیم استفاده کنیم. آسانسور ، منازل مسکونی یا شرکت های استیجاری حمل و نقل عمومی ، مترو و موقعیت هایی شبیه به این از جمله حوزه هایی هستند که می توانیم از سیستم های مدار بسته وایرلس استفاده کنیم. از سوی دیگر تصاویر دوربین بی سیم به سادگی از بستر WI-FI منتقل شده و در زمان بسیار کمی تمامی دوربین ها می تونند نصب و راه اندازی شوند.


منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست؟

بر خلاف تصور برخی افراد که تصور می‌کنند با تهیه دوربین دیگر نیازی به منبع تغذیه ندارند، باید بدانند که تمام دوربین‌های مداربسته در دنیا نیاز به برق دارند. یک آداپتور 12 ولت 2 آمپر برای تامین برق یک دوربین مداربسته مورد نیاز است. در دوربین‌های مداربسته تحت شبکه علاوه بر اینکه می‌توان از آداپتور 2 آمپر برای تغذیه آن استفاده کرد، درصورتی‌که دوربین از استاندارد POE پشتیبانی کند، می‌توان از سوییچ شبکه POE برای تامین برق آن و بقیه دوربین ها استفاده نمود، که با یک کابل شبکه هم اطلاعات تصویر منتقل شود و هم برق مورد نیاز دوربین تامین گردد. اما در دوربین‌های AHD حتما نیاز به یک آداپتور 2 آمپر و یا یک پاور سوییچ مرکزی 20 آمپر برای تامین چندین دوربین (حداکثر 10 دوربین) می باشد.

هارد اینترنال مخصوص دوربین‌های مداربسته

هارد دیسک اینترنال برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می‌گیرد. توصیه می‌شود از هارد دیسک‌های 300 و 500 گیگابایتی استفاده نکنید به این دلیل که تولید این نوع هارد دیسک‌ها سال‌هاست که متوقف شده است و هارد دیسک‌های 300 و 500 گیگابایتی موجود در بازار تعمیر شده هستند و بازدهی بلندمدت نخواهند داشت.

اتصالات دوربین‌های مداربسته

در دوربین‌های تحت شبکه، سوکت شبکه، کابل را به سوییچ یا دوربین متصل می‌کند. این سوکت پلاستیکی/فلزی توسط آچار شبکه یا کریمپر به کابل متصل می‌گردد.

در دوربین‌های AHD سوکت BNC کابل را به دستگاه و دوربین متصل می‌کند. سوکت BNC در انواع پیچی، لحیمی و پرسی موجود می‌باشد.


و در آخر به معرفی لوازمی که امنیت پروژه شما را بیشتر می‌کنند می‌پردازیم. از جمله این لوازم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رک (Rack) : محفظه ی فلزی با درب قفل دار برای نگهداری دستگاه ضبط ویدئویی و سوییچ‌های شبکه و منبع تغذیه مرکزی.

داکت (Duct) : محفظه‌ای پلاستیکی برای پوشش کابل کشی که کابل‌ها را داخل خود نگه می‌دارد و مخفی می‌کند و ظاهر کار شما را زیبا نگه می‌دارد.

فلکسی: برای محیط‌های بیرونی خیلی کاربرد دارد، از جنس فلز و با روکش پلاستیکی می‌باشد و از بریده شدن و دسترسی به کابل‌ها محافظت می‌کند.

جعبه تقسیم پلاستیکی: محفظه ی جعبه‌ای پلاستیکی، جهت نگهداری آداپتور و محل اتصال سوکت کابل به سوکت دوربین است.

گلند: قطعه نگهدارنده اتصال فلکسی به جعبه تقسیم.

انتقال تصویر:

یکی از مهمترین عواملی است که مشتری را راغب به استفاده از دوربین مداریسته می‌کند.با کمک انتقال تصویر، به‌راحتی می‌توان در هر نقطه‌ای تنها با داشتن اینترنت، منزل، محل کار، کارخانه، مغازه وفروشگاه خود را از راه دور بر روی لپتاپ یا تلفن همراه مشاهده کرد.

برخی از نکات مهم در نصب دوربین‌های مداربسته :

۱-برای بهتر دیده شدن تصاویر ، جایگذاری دوربین‌ها از اصلی‌ترین مراحل نصب به شمار می‌آید.دوربین را باید تا حد امکان پشت به نور و در راستای تابش نور به محل مورد نظر نصب کرد.

۲-برای بهتر دیده‌ شدن اجسام در شب بهتر است از پروژکتور استفاده نمایید، این کار به دید در شب دوربین‌ها برای خواندن پلاک و دیده‌ شدن بهتر چهره کمک بسزایی می‌کند.

۳-بهتر است به‌جای استفاده از منبع تغذیه مرکزی از منبع تغذیه (آدابتور) جداگانه برای هر دوربین به‌صورت مجزا استفاده نمایید، این امر باعث جلوگیری از افت ولتاژ و همچنین باعث بهتر شدن دید در شب دوربین‌ها می شود.

۴-جایگذاری دوربین‌ها به گونه‌ای باشد که هر دوربین، دوربین مقابل یا مجاور را تحت پوشش قرار دهد با این کار از آسیب رساندن اشخاص به دوربین‌ها جلوگیری می‌شود و دیگر نقطه کوری برای صدمه زدن به دوربین‌ها باقی نخواهد ماند.

۵-برای خواندن پول بر روی صندوق و یا خواندن پلاک خودرو با رعایت جایگذاری مناسب از دوربین با لنز اتو هایریز (متغییر) که قابلیت زوم کردن و فوکوس کردن دارد استفاده نمایید.

۶-یکی از اصلی‌ترین مراحل نصب و جایگذاری DVR می‌باشد. اگر با جایگذاری نامناسب و نا امن DVR را در معرض دید عموم قرار دهید ممکن است سوء استفاده گران با یک برنامه‌ریزی حساب شده به دستبرد از محل اقدام کرده و با از بین بردن و یا برداشتن DVR هیچ سرنخی از خود بجای نگذارند. بنابراین پنهان کردن DVRو یا جایگذاری آن داخل صندوق ایمن ومطمئن از اصلی‌ترین نکات نصب دوربین مداربسته به شمار می‌آید.